Data de expirare a parfumului, pe care o găsești pe sticlă, este de obicei între 12 și 36 de luni, dar este contractuală. În practică, toate tipurile de parfum, inclusiv parfumurile orientale își pot menține calitatea înaltă mult mai mult timp, cu condiția să știi cum să le depozitezi.
Parfumurile care și-au pierdut proprietățile își schimbă culoarea și mirosul. Acesta este un semn că sunt cu adevărat vechi sau că au fost depozitate prost, mai exact, că au stat într-un loc în care au fost influențate prea mult de factori precum temperatura, umiditatea, lumina sau aerul. Cum să ai grijă de parfumurile Orientului, astfel încât aroma lor să îți placă la fel de mult și să nu ajungă să dispară după o scurtă perioadă de timp?
Inamicul numărul 1 – temperatura
Temperatura nu este bună pentru parfumuri, nici prea ridicată, nici prea scăzută. Nici fluctuațiile de temperatură nu ajută. Pentru ca parfumul să-și păstreze proprietățile pentru o lungă perioadă de timp, trebuie menținut la o temperatură constantă. Cea mai potrivită este de 16 grade Celsius, dar se știe că temperatura din apartamente este mai mare.
Prin urmare, 18-20 de grade nu ar trebui să le facă rău semnificativ, ceea ce este cel mai important, până la urmă, este ca temperatura să fie constantă.
Dușmanul numărul 2 – umezeală
Parfumul urăște și umezeala. Sub influența sa, compoziția parfumului se schimbă și cu timpul se poate dovedi că parfumul tău preferat este dincolo de recunoaștere.
Inamicul numărul 3 – lumină
Durabilitatea și specificitatea compoziției parfumului sunt, de asemenea, influențate semnificativ de lumină, atât însorită, cât și artificială. Parfumurilor le place cel mai mult întunericul , motiv pentru care unii producători folosesc sticle întunecate, așa cum vei găsi la un parfum epic adventure. Din păcate, o astfel de sticlă nu protejează parfumul împotriva temperaturii inadecvate.
Inamicul numărul 4 – aer
În mod ideal, parfumul ar trebui să fie într-o sticlă de atomizor. Garantează o sticlă bine închisă, în care nu intră deloc aer. Dacă parfumul tău nu vine cu un atomizor, încearcă să îl deschizi cât mai puțin posibil și să nu-l scuturi niciodată. Prin agitare, îi aerezi și mai mult, iar acest lucru le accelerează aerisirea.
Ținând cont de acești factori, rezultă imediat concluzia că cele mai proaste locuri pentru depozitarea parfumurilor sunt o baie, un pervaz sau un dulap lângă o fereastră sau lângă un calorifer.
Cele mai potrivite locuri sunt: un dressing, un dulap sau un raft, toate acestea trebuind să fie departe de sursele de lumină și căldură. Uită-te prin casă și găsește un loc departe de fereastră, lampă, calorifer. Posibil umbrit și răcoros. Aici parfumurile tale se vor simți cel mai bine.
Urmând aceste sfaturi, vei extinde semnificativ durabilitatea parfumului și te vei putea bucura de el cu până la câțiva ani mai mult. Acest lucru este deosebit de important atunci când sticla este mare, parfumul este eficient sau pur și simplu când îl folosești rar, doar la ocazii speciale și vrei să dureze mai mult.