DentoCare

Lipsa dințiilor nu este doar inestetică, ci prezintă și dezavantaje funcționale grave – afectează semnificativ funcția de vorbire și de mestecat. Prin urmare, dinții lipsă ar trebui înlocuiți. Implantul dentar oferă multe avantaje din punct de vedere medical. Costurile pentru un implant dentar sunt, însă, semnificativ mai mari în comparație cu protezele convenționale (de exemplu, punți, proteze amovibile). Clinica stomatologică Dento Care oferă fiecărui pacient posibilitatea de a afla despre costurile unui implant dentar în mod individual. Calculul de cost al implantului dentar analizează pas cu pas situația individuală a dinților și determină un preț estimativ. Acesta și tratamentul corespunzător pot fi efectuate după un diagnostic personal la medical stomatolog specializat în implantologie dentară de la clinica stomatologică Dento Care.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare pot fi considerate ca fiind rădăcini artificiale ale dinților care sunt inserate chirurgical în osul maxilarului de către specialistul dentar. Datorită aspectului lor, acestea sunt adesea comparate cu „diblurile” folosite de meșteri. Această rădăcină artificială este plantată sau inserată exact acolo unde rădăcina dintelui natural și-a avut locul. Dacă nu există suficientă masă osoasă pentru a ține implantul dentar, există posibilitatea formării osoase. După operație, care se efectuează de obicei în ambulatoriu, implantul și osul cresc împreună pentru a forma o legătură solidă. După această fază de vindecare se oferă o bază stabilă pentru protezele dentare. Implantul dentar este acum bine înrădăcinat ca un dinte separat în maxilar. Punțile dentare, protezele amovibile sau coroanele unice fixe pot fi purtate în siguranță.

Implant dentar – Structură

Un implant dentar constă de obicei din trei componente (sistem de implant în două sau mai multe părți). Corpul implantului, bontul (veriga de legătură) și coroana dintelui. Corpul implantului formează rădăcina artificială a dintelui, care se introduce chirurgical în osul maxilarului. Ca fundament pentru protezele ulterioare, are de obicei o formă cilindrică și este ancorat în osul maxilarului superior sau inferior. După faza de vindecare, pot fi amplasate bontul implantului și coroana implantului. Cu sistemele de implant dintr-o singură bucată, bontul și corpul implantului sunt realizate dintr-o singură bucată. În această variantă, bontul iese din gingie în timpul vindecării. Deoarece acest lucru crește riscul de încărcare excesivă prematură și are un impact negativ asupra procesului de vindecare, sistemele de implanturi în două sau mai multe părți au predominat acestui tip de implant.

Implanturi Fast & Fix

Implanturile Fast & Fix sunt inserate în maxilar imediat după îndepărtarea dintelui și sunt prevăzute cu proteze. Acest lucru economisește mult timp, dar necesită o planificare extrem de precisă și o proteză complet pregătită. Cu toate acestea, acestea sunt potrivite numai pentru pacienții care au o cantitate sănătoasă și suficientă de os. Avantajele acestui tip de implant dentar includ biocompatibilitatea foarte ridicată și compatibilitatea excelentă a țesuturilor, fără alergii, fără reacție de respingere, stabilitate ridicată și extrem de rezistentă, rezistență la rupere și durabilitate, timp scurt de vindecare. Într-o conversație cu medicul dentist, vei afla tot ce trebuie să știi pentru a beneficia de un implant dentar rapid, inclusiv informații despre costuri și procesul de tratament. Și nu uita, ai putea părăsi cabinetul cu dinți temporari ficși și funcționali în ziua tratamentului.

By