Este unul dintre cele mai utile aparate care fac viata mai usoara. Dar, pentru a alege o masina de spalat care se potriveste cu adevarat nevoilor casei tale, este important sa stii sa diferentiezi caracteristicile sale. Revolutie, eficienta, programe sau tip de sarcina sunt cateva caracteristici de luat in calcul. Aceste masini sunt unele dintre cele mai cautate electrocasnice datorita beneficiilor pe care le ofera.

Capacitatea este unul dintre cei mai importanti factori atunci cand se decide ce masina de spalat sa cumperi. Cele mai frecvente pot sustine intre 6 si 8, dar exista si unele cu pana la 12 kilograme. Pentru una sau doua persoane, e nevoie de mai putin de 4 cicluri de spalat pe saptamana- una dintr-o incarcatura de 6 kilograme sau mai putin. Pentru familiile de trei sau patru persoane, cu o sarcina de 7 sau 8 kilograme, va fi suficient. Dar daca sunteti mai mult de patru la domiciliu, alegeti o masina ce sustine la o singura spalare, mai mult de 9 kilograme de haine.

Importanta revolutiilor

Viteza de centrifugare pe care ar trebui sa o aiba masina de spalat este de cel putin 600 rpm, dar de obicei este de 1.200 rpm.

Eficienta energetica

Masina de spalat rufe – impreuna cu frigiderul si televizorul – sunt cele mai mari consumatoare aparate de uz casnic si programe de apa calda care fac factura.. mai mare. Alegerea unei masini de spalat cu programe de temperatura scazuta, chiar daca este mai scumpa, va amortiza investitia. Acum, toate magazinele vand produse cu eticheta A si cele mai eficiente fiind A+++.

Masini de spalat cu sarcina frontala

Acestea sunt cele mai frecvente si sunt echipate cu o usa rotunda in fata. Ele sunt, de asemenea, cele mai eficiente, cu cea mai mare capacitate, programe de spalare mai avansate si desi sunt mai scumpe, se potrivesc pentru mai multe kilograme de haine si spala foarte bine.

Masini de spalat cu incarcare maxima

Nu toate brandurile comercializeaza acest tip de masina de spalat, dar sunt ideale pentru case cu putin spatiu sau daca este necesar sa o plasati in baie. Ele sunt mai inalte si compacte, iar programele sunt mai scurte. Acum, acestea sunt mai confortabile – nu trebuie sa te apleci in jos pentru a pune hainele inauntru. Solutia ideala pentru casele mici, de cativa metri!

Uscator de rufe?

Unul dintre dezavantajele masinii de spalat cu uscator este ca este necesar sa se puna doua cicluri in uscator pentru incarcarea unei singure masini de spalat, cu cresterea ulterioara a consumului, timpului si eficientei. Daca doriti un uscator, in mod ideal il veti achizitiona separat. Daca aveti o masina de spalat cu incarcare frontala, o puteti plasa deasupra uscatorului asemeni unei coloane. Este o solutie foarte practica si de economisire a spatiului. Alege o masina de spalat rufe eficienta care sa iti usureze munca si sa ofere un aspect curat hainelor tale! O masina de spalat rufe trebuie sa fie aleasa cu atentie mare asupra calitatii si nu trebuie sa optam neaparat pentru cel mai scump produs, ci doar pentru unul util!

By