Alegerea unui ceas pentru barbati merita sa fie luata in considerare cu atentie. In primul rand, este indicat sa nu te grabesti si sa incerci sa obti cat mai multe informatii pentru a fi sigur ca finalizezi o achizitie buna: cheltuirea banilor are sens numai daca ai toate datele necesare pentru a evita greselile. Depinde mult, desigur, de destinatarul ceasului, cu atat mai mult in cazul unui cadou: este un lucru sa alegi un model pentru un coleg de munca aflat la pensie, altceva este sa gasesti un produs pentru partenerul tau. Pentru a simplifica cautarea celor mai putin experimentati si a oferi in continuare un instrument util, am decis sa efectuam o cercetare pentru a selecta cele mai bune ceasuri pentru barbati, de la cele mai elegante la cele mai sportive.

Modele mai clasice ale ceasurilor barbatesti

Un ce ramane vesnic ideal pentru cei care doresc sa tina pe urmele traditiei este ceasul pentru barbati cu curea din piele, dar cureaua din metal este la fel de atractiva: in ambele cazuri, acestea sunt propuneri apreciabile nu numai pentru viata de zi cu zi, ci si pentru ocazii speciale. Brandurile japoneze au dat apoi unda verde sosirii ceasurilor din cuart, ceea ce a facut ca aceste accesorii sa fie accesibile pentru oricine. Desi poate parea ciudat, odata nu a fost asa: ceasurile, de fapt, erau simboluri reale ale statutului, pe care barbatii obisnuiti nu si le puteau permite. O schimbare partiala a cursului a fost vazuta inca din anii 40 ai secolului trecut.

Cumpara ceasuri barbatesti pe care sa le oferi cadou si cu siguranta vei face destinatarul fericit. Aceste cadouri sunt cea mai buna alegere pentru toate persoanele care vor sa poarte accesorii. Ceasurile pentru barbati au devenit un accesoriu pe care acestia il poarta asa cum si femeile poarta bratari sau alte astfel de obiecte. Cu ajutorul acestor ceasuri vei obtine cu siguranta cadouri inedite, insa trebuie sa stii cum sa le alegi astfel incat la clientul final sa ajunga cele mai bune produse, conforme cu preferintele sale si cu stilul abordat in tinutele pe care le poarta.

Modul de functionare al ceasurilor barbatesti

Ceasurile pot fi, in majoritatea cazurilor, automate, cuart sau cu miscare mecanica. Pentru a intelege ce fel de miscare distinge un ceas, arunca o privire la mana a doua. In special, la ceasurile mecanice mana se caracterizeaza printr-o miscare liniara si lina, in timp ce la cele cu cuart poti vedea bifarea clasica care da clic in fiecare secunda. Acesta este un alt motiv pentru care majoritatea marcilor de lux aleg miscari automate sau mecanice pentru ceasurile pe care le pun spre comercializare.

Dimensiunile

In cele din urma, ultimul aspect care trebuie avut in vedere este cel referitor la dimensiunea ceasului. Acest factor nu trebuie luat in considerare numai in sine, ci si cu referire la proportii: este clar, de exemplu, ca un ceas cu cadran mic purtat de un barbat care are incheietura mainii mari risca sa fie putin deplasat.

By