Beneficiile pentru sanatate ale kombucha au facut din acest ceai fermentat o bautura care a fost consumata de mii de ani. In Asia, este cunoscut ca elixirul nemuririi; dar care sunt adevaratele proprietati ale acestei bauturi fermentate? Noi spunem asta, dar ce crede de fapt stiinta? Iata cele cateva beneficii principale ale kombucha, validate de stiinta. Vei gasi kombucha in mai multe variante in acest magazin online.

  1. Probioticele si enzimele sale intaresc sistemul digestiv

Sa incepem cu proprietatea care il face celebru: kombucha ajuta digestia. Kombucha contine un ecosistem mare de drojdii si bacterii. Aceste microorganisme sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sanatatii sistemului nostru digestiv. Deoarece natura acestei bauturi ramane salbatica, este dificil sa stii exact ce este in fiecare kombucha. De la reteta la reteta, compozitia microorganismelor prezente in bautura finala variaza. Aceasta diversitate de microorganisme este cea care confera acestei bauturi un mare potential de a intari microbiota umana si, prin urmare, sanatatea generala2. Mai multa diversitate de microorganisme inseamna mai multe oportunitati pentru intestinul nostru de a dezvolta o flora bogata pentru a lupta, proteja, hrani si sustine. Daca bacteriile benefice rezultate in urma fermentatiei kombucha sunt cunoscute ca intaresc flora intestinala, tranziteaza si faciliteaza digestia, prezenta enzimelor amplifica acest efect facilitand descompunerea nutrientilor in timpul fazei digestive. De asemenea, beneficiile acestui ceai fermentat asupra sistemului digestiv sunt de o asemenea amploare incat poate preveni chiar ulcerul! Asa ca este intotdeauna o idee buna sa bei un pahar de kombucha dupa masa, mai ales daca a fost greu. Acest lucru va va ajuta digestia si va evita balonarea si greutatea in timp ce va bucurati de un digestor sanatos pentru care intestinele va vor multumi.

  1. Ajuta la prevenirea bolilor si la incetinirea imbatranirii

Se spune ca bautul kombucha este benefic in prevenirea multor infectii si boli datorita proprietatilor sale antioxidante, energizante si imunitare. Kombucha contine antioxidanti puternici care actioneaza in organism pentru a distruge radicalii liberi, protejandu-ne de multe afectiuni. Radicalii liberi accelereaza imbatranirea organismelor si dezvoltarea si agravarea bolilor. Acumularea lor in celule determina o multiplicare a leziunilor. Acesti antioxidanti ajuta la reducerea inflamatiei5 si limiteaza uzura si imbatranirea celulelor corpului, 6,7 care pot ajuta la protejarea organismului impotriva multor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inima si chiar cancerul. De asemenea, au proprietati de curatare si detoxifiere pentru ficat. In plus, antioxidantii din alimente sunt recunoscuti a fi mai buni pentru sanatatea ta decat cei din suplimente. Cu atat mai mult motiv pentru a bea un pahar bun de kombucha proaspat!

  1. Kombucha promoveaza sanatatea plamanilor

Un beneficiu neasteptat al kombucha este utilizarea sa ca o metoda potentiala de tratare a silicozei, o boala pulmonara cauzata de expunerea repetata la particulele de silice. Un studiu efectuat pe animale in China a constatat ca inhalarea kombucha poate fi o modalitate de a trata silicoza, precum si alte cateva boli pulmonare cauzate de inhalarea de materiale periculoase. Bun. Intotdeauna este placut sa-ti mirosi kombucha, dar iti recomandam sa nu uiti sa-l bei! Pentru ca, dupa cum am mentionat mai sus, beneficiile sunt multe.

By