Digital Craft Agency

Cu siguranță ați auzit de SEO, sau optimizarea site-ului pentru ca acesta să fie mai bine văzut de motoarele de căutare și v-ați întrebat dacă aveți într-adevăr nevoie de acest lucru. Vom încerca să vedem în continuare ce șanse are afacerea dumneavoastră în mediul online fără optimizare și servicii SEO.

Ce este optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

SEO este procesul prin care site-ul dumneavoastră este găsit în căutările online. Este soluția care vă garantează traficul organic, sau gratuit, obținut din căutările realizate de utilizatori, și nu din reclamele plătite.

De ce este importantă optimizarea

Construirea un website este un proces complex care implică multe aspecte. Îl puteți privi ca pe un puzzle care nu va fi complet fără toate piese sale, iar SEO este una dintre acestea. Este componenta care vă permite să concurați cu sute de alte site-uri care oferă aceleași lucruri ca și dumneavoastră, și, totodată, vă asigură unele avantaje față de concurență.

Aplicat corespunzător, SEO vă poate aduce pe prima pagina a motoarelor de căutare, ceea ce va genera trafic mare către site-ul dumneavoastră și va crește vânzările.

Vom vedea în continuare ce se poate întâmpla când nu investiți în SEO.

Fără SEO pierdeți din trafic

Primul lucru pe care și-l propune SEO este să vă aducă site-ul în primele poziții în rezultatele motoarelor de căutare. În spatele acestui lucru, însă, stă obținerea unui trafic cât mai mare pe site-ul dumneavoastră și convertirea acelui trafic în clienți.

Studiile arată ce fără SEO se va pierde mult din traficul către site-ul dumneavoastră.

Fără SEO publicul nu poate ajuge la site-ul dumneavoastră

SEO poate ajuta afacerea dumneavoastră să ajungă în fața publicului țintă, în timp ce acesta caută în mod activ informații despre produsele sau serviciile care îi interesează. Având în vedere că cei mai mulți consumatori folosesc motoarele de căutare pentru a găsi informații despre servicii și produse, poziționarea în primele rezultate este o mare oportunitate. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți ca publicul să vă descopere site-ul, veți avea nevoie de conținut optimizat după anumite cuvinte cheie țintă care să vă clasifice cât mai bine. Fără training SEO, publicul nu ar putea ajunge la site-ul dumneavoastră, ceea ce ar fi o pierdere uriașă pentru afacerea pe care o aveți.

Fără SEO nu puteți face față concurenței

Optimizarea site-ului nu vă asigură numai un clasament bun pe motoarele de căutare, ci și o bună poziționare față de concurență. Este bine de știut că site-urile din prima pagina a rezultatelor de căutări obțin cel mai bun trafic și cele mai multe clic-uri de la utilizatori. Acest lucru înseamnă că, pe măsură ce avansați în rezultatele motoarelor de căutare, veți căștiga un procent mai mare din clicurile obținute pentru cuvintele cheie țintă, iar concurența mai puțin.

Fără SEO credibilitatea și autoritatea site-ului scad

Pentru a da autoritate mărcii dumneavoastre este nevoie de răbdare, angajament, timp și efort susținut. Multe elemente contribuie la stabilirea credibilității și autorității site-ului dumneavoastră – backlink-urile de calitate, recenziile pozitive din partea utilizatorilor, conținut și elemente de optimizare pe pagină, etc, iar firmele care se ocupă de SEO, printre care și Digital Craft, vă pot ajuta să vă creșteți autoritatea și credibilitatea.

By