Cabinet Avocat Varzaru Ion

Indiferent dacă accidentul rutier pe care l-ai avut este grav sau nu, un avocat accidente rutiere îți poate prelua sarcina de a efectua toate procedurile pentru tine. După alegerea celei mai bune strategii, el este responsabil pentru desfășurarea procedurii.

Evaluarea daunelor și a altor costuri

Când accidentul ți-a cauzat prejudecăți, avocatul este responsabil de evaluarea acestora. Există mai multe tipuri de daune:

  • Fizice
  • Materiale
  • Morale

Pentru aceste trei tipuri de daune, despăgubirea este posibilă în cazul în care există efectiv daune, în momentul solicitării și dacă aceasta din urmă este direct atribuibilă accidentului. În toate cazurile, avocatul specialist își folosește experiența pentru a evalua gradul de daune și sumele pe care le poți solicita.

Vătămări fizice

Daunele fizice se referă la deteriorarea integrității fizice sau morale sau a sănătății tale în urma accidentului. Acestea sunt traume fizice, cum ar fi fracturi sau urmări care apar după accident.

Aceste daune sunt evaluate folosind expertiza medicală, care trebuie consolidată pentru o evaluare finală. Compensația va include, în special, costurile spitalului și alte costuri medicale.

Evaluarea acestui prejudiciu trebuie inclusă în propunerea de despăgubire a asigurătorului. Aceasta este una dintre pozițiile pe care avocatul le poate negocia sau contesta.

Daune materiale

Prejudiciul material se referă la pagubele produse bunurilor materiale ale victimei accidentului rutier. Acesta este în general vehiculul (mașină, motocicletă, bicicletă), dar poate viza și orice material care a devenit inutilizabil în urma accidentului.

Daune morale

Deteriorarea morală este o vătămare a persoanei care nu este materială. Acestea pot fi efecte psihologice rezultate în urma accidentului și care pot fi resimțite mult după evenimente.

Există mai multe forme de daune morale, inclusiv daune aduse onoarei sau reputației, pretium doloris (legate de durere), daune estetice etc.

Cererea de despăgubire în caz de invaliditate

Apelând la un avocat accidente rutiere București este deosebit de important atunci când rămâi cu dizabilități după accident. Avocatul te va îndruma prin toți pașii de urmat pentru a obține despăgubiri, dar și pentru a-ți  începe noua viață.

Pentru persoanele care depind acum de un scaun cu rotile, este necesar să adaptezi spațiul de cazare sau să găsești unul nou.

Această nouă situație este adesea foarte costisitoare pentru victimă. Trebuie găsite resurse financiare și materiale, în timp ce compensarea integrală prin asigurare este foarte dificil de obținut. Apelarea la un avocat specialist ajută la accelerarea negocierilor și a cererilor. De asemenea, crește șansele de a obține o compensație echitabilă și resursele materiale necesare.

Avocatul te asistă pentru expertiza medicală

Moment important pentru victimele accidentelor rutiere: expertiză medicală. Avocatul nu numai că te poate ajuta cu această expertiză, ci poate apela și la rețeaua sa de experți.

Companiile de asigurări au propria rețea de consultanți medicali pentru expertiză medicală. Acest medic este mandatat de asigurare și, prin urmare, reprezintă interesele companiei de asigurări.

Este posibil să îți alegi propriul consultant medical. În acest caz, avocatul este cel care se ocupă de acesta, apelând la profesioniștii cu care este obișnuit să lucreze. Apoi efectuează o expertiză medicală contradictorie care va permite o mai bună evaluare a daunelor.

By