Exista diferite tipuri de cazare care variaza in functie de serviciile pe care le ofera. Cazarea ideala pentru tine va depinde de motivul si stilul calatoriei tale. Iata cele mai frecvente tipuri, astfel incat sa stii pe care s ale alegi in momentul in care iti planifici cazarea.

Cazare in regim hotelier

Facilitatile de cazare in regim hotelier sunt unele dintre cele mai cautate in prezent, datorita numarului mare de avantaje pe care le ofera. Poti gasi astfel de unitati de cazare in fiecare oras din tara, inclusiv cazare in regim hotelier Bucuresti de la mrg.apartments si cu siguranta vei fi impresionat de oferta vasta. Practic, poti inchiria un apartament de dimensiunea dorita, in care sa stai cu tot grupul de prieteni sau cu toata familia, pe perioada dorita, indiferent de lungimea acesteia. Apartamentul este complet utilat si astfel te vei simti ca acasa in vacnata.

Hotel

Este cel mai comun tip de cazare si oferta este foarte variata. Hotelurile cauta sa ofere tot ce ai nevoie pentru a te odihni confortabil intr-o camera privata, de obicei cu baie proprie. Poti conta si pe alte servicii, cum ar fi restaurant, piscina, sala de gimnastica sau sali de evenimente, in functie de clasificarea pe care o are hotelul.

Resort

Pe langa faptul ca iti ofera un loc de dormit, acest tip de cazare are activitati de divertisment si de petrecere a timpului liber, deoarece este conceput pentru a petrece o vacanta inedita aici sau pentru a te relaxa pentru un weekend. In interior poti gasi restaurante, baruri, spa-uri, piscine, facilitati sportive, magazine si tot ce ai nevoie pentru te relaxa  fara a fi nevoie sa parasesti zona de cazare. Resorturile ofera adesea pachete all inclusive, astfel incat sa te poti bucura de mese si activitati exclusive fara sa iti faceti griji cu privire la nimic. Desigur, preturile sunt foarte mari.

Pensiuni

Luxul, exclusivitatea si o atentie foarte personalizata sunt caracteristicile care definesc acest tip de cazare, atunci cand optezi pentru variante cu mai multe margarete. Unele dintre aceste pensiuni pot fi vazute drept hoteluri mici, cu numar redus de camere, fiecare cu propriul stil si personalitate. De asemenea, tot in aceasta categorie poti gasi si variante low budget care nu au nimic special si care sunt amplasate la periferii sau in zone mai putin placute ale oraselor.

Cazare la comun

Obiectivul acestor unitati de cazare este de a oferi un loc de dormit economic, in favoarea schimbului cultural dintre persoanele care stau acolo, prin urmare, caracteristica sa principala este incaperile sunt folosite de mai multe persoane, desi exista astfel de unitati de cazare care au camere private. Acestea au zone comune in care poti soclializa cu alte persoane, cum ar fi camere de zi si camere de jocuri, sufragerie si bucatarie. Multe ofera, de asemenea, activitati si excursii pentru a te ajuta sa intalnesti alti calatori.

Moteluri

Acestea sunt unitati mici, de obicei intretinute de proprietari. Acestea sunt de obicei amplasate departe de zonele cu obiective turistice, parcarile de la exteriorul orasului si zonele de periferie fiind cele mai comune astfel de locuri. Sunt unitati de cazare ieftine in care nu te poti astepta la un nivel ridicat de confort.

By