Mirosul este un punct de reper foarte important pentru noi oamenii, tocmai de aceea s-au inventat parfumurile, care au scopul de a atrage atentia si de a lasa o prima impresie buna altor persoane atunci cand ne prezentam.

Magazinul cautparfumuri.ro ofera o gama vasta de parfumuri barbati de calitate foarte buna de la producatori renumiti. Din punct de vedere al memoriei, mirosul este foarte important. „Baza de date” a acesteia stocheaza mii de mirosuri care amintesc in mod diferit de amintiri din timpul vietii, evocand sentimente placute si momente ascunse de mult timp. Poate fi aroma de lenjerie proaspata, piersici, iarba taiata, pudra pentru copii, vanilie …

Mirosurile pajistilor inflorite, ierburilor, padurii umede sau lemnului ars au fascinat omenirea inca din cele mai vechi timpuri. Ritualurile antice cu fum au dat nastere cuvantului parfum (per fumum – prin fum). De asemenea, Noe i-a multumit lui Dumnezeu pentru ca l-a salvat de la potop, prin arderea de cedru si smirna.

Primul parfum a fost tamaia, care a fost folosit de egipteni in urma cu 5.000 de ani, urmat de arabii antici, greci, indieni si romani. De-a lungul timpului, oamenii au inceput sa creeze unguente parfumate si au facut din parfumuri un simbol al statutului social inalt.

Arabii sunt considerati a fi inventatorii parfumurilor sub forma lichida, asa cum a stim azi. Au reusit sa imbunatateasca deja cunoscuta tehnica de distilare si sa produca ulei esential pur. Faimosul medic arab Ibn Sin (Avicenna) a produs apa de trandafir mult dorita in jurul anului 1000 d.Hr.

In Europa, dupa caderea Imperiului Roman, parfumeria a disparut. Cruciatii nu au adus aici apa de parfum din nou decat in secolele XI si XII. La acea vreme, Guild of Gloves and Perfume Workers, fondata de regele Philip Augustus in 1190, a obtinut prima concesiune de parfumerie din Franta.

Primul parfum modern a fost creat in 1370 in Ungaria, la cererea reginei Elisabeta. Asa-numita apa parfumata, pe baza de rozmarin si lavanda, a devenit faimoasa in toata Europa. Pionierul parfumurilor europene pe baza de alcool a dainuit secole inainte de aparitia primei ape de colonie.

Din 1533, italianul René le Florentin, parfumierul personal al reginei Ecaterina de Medici, a lucrat cu succes in Franta. Avea un magazin pe podul Pont au Change, impreuna cu alti producatori de parfumuri. In acea perioada, a inceput sa se scrie si istoria orasului de parfumuri Grasse din Provence.

Purtarea unui parfum va creste nu numai atractivitatea, ci si increderea fata de femei (si, in general). Un parfum de calitate va face din acel barbat unul irezistibil, pus la punct.  Un parfum bun creste increderea in propria persoana. Te simti mai bine atunci cand arati frumos. A purta o apa de colonie sporeste acest sentiment, deoarece veti avea incredere ca aratati bine si mirositi bine.

Pentru un rasfat de tip aromaterapie se recoanda parfumurile de la cautparfumuri.ro de unde toti barbatii isi pot gasi tipul de parfum dorit. Alegeti sa aratati bine si sa mirositi bine!

By