Pentru a pierde in greutate, pentru a va pune in forma si pentru a imbunatati starea de spirit. Beneficiile inotului sunt considerabile, deoarece ofera un antrenament complet, cu impact redus, care tonifica muschii si va ajuta sa va relaxati. De la pierderea in greutate la un somn mai bun: cateva motive pentru care inotul este un exercitiu excelent pentru toate tipurile de exercitii fizice.

Inotul reduce riscul de boli cardiovasculare

Ca si alte forme de exercitii cardiovasculare, inotul reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului si, prin urmare, riscul de boli cardiovasculare. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa inotati sau sa va provocati ritmul cardiac de cel putin trei ori pe saptamana, timp de 30 de minute. Daca iei lectii de inot. Inotul este, de asemenea, un antrenament cardiovascular. Astfel de sesiuni va imbunatatesc starea de spirit si va sporesc increderea in sine. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand inotati, produceti mai multa serotonina, un hormon. Efortul de inot va ofera mai multa energie decat aveti nevoie. De multe ori, dupa sport ai mai multa energie decat aveai cu o ora mai devreme, cand ai venit acasa obosit de la serviciu.

Imbunatatiti-va rezistenta prin inot

Inotul este ideal pentru a lucra la respiratie. Este adesea folosit ca o completare a ciclismului sau a alergarii. Daca respiratia vi se pare dificila ca inotator incepator, cu ajutorul practicii veti castiga capacitate de respiratie si rezistenta.

Beneficii pentru sanatatea mintala

Lipsa de greutate a apei permite tuturor muschilor sa se relaxeze, amintind de pozitia fatului in pantecele mamei. Tensiunea si stresul se evapora si se creeaza un sentiment de bunastare. Pe langa contextul relaxant in care este practicat, inotul, ca toate sporturile, determina secretia de endorfine (= neurotransmitatori produsi de glanda pituitara si de hipotalamus). Acesti hormoni actioneaza asupra creierului, a maduvei spinarii si a sistemului digestiv pentru a aduce persoana intr-o stare de beatitudine. Rezultatele unui studiu au concluzionat ca inotul reduce tensiunea, furia, depresia, confuzia si forta.

Aproape toata lumea poate inota

  • 30 de minute de inot pot arde pana la 350 de calorii
  • Inotul intareste muschiul slab
  • Multi inotatori spun ca amelioreaza durerile
  • Inotul te poate ajuta sa adormi
  • Exercitiile fizice regulate iti imbunatatesc starea de spirit
  • Inotul are un risc scazut de ranire

Ce muschi folositi cand inotati?

De fiecare data cand inotati, este ca si cum ati face un antrenament de rezistenta. Fiecare lovitura de picior, tragere si impingere va lucreaza muschii mai mult decat credeti, in special cei din brate, umeri si fese, care stau degeaba toata ziua cand stati la birou. De asemenea, inotul va lucreaza abdomenul  si va reduce talia si soldurile. Deci, pe langa faptul ca va imbunatateste conditia fizica, este un exercitiu fantastic pentru tot corpul.

Ideal in timpul sarcinii

Inotul poate fi practicat pana in ultima luna de sarcina si este primul sport pe care il puteti face dupa nastere. Ca urmare, femeile nu-si mai simt corpul si sunt mai capabile sa faca fata mai bine neplacerilor cauzate de sarcina.

By