Pentru ca fara el nu ai dreptul sa conduci pe drumurile publice, ar raspunde cele mai multe persoane. In realitate, ITP-ul este important din mai multe motive pe care le vom explica in cele ce urmeaza. Vom incepe insa cu o recomandare si anume ca, atunci cand trebuie sa mergi la ITP sa apelezi de fiecare data la service-urile din zona ta, asa cum este o statie ITP Cluj pentru cei care sunt in Cluj, astfel incat atunci cand masina nu trece ITP-ul sa nu fii nevoit sa conduci pe distante lungi cu masina in stare neconforma pentru a te intoarce acasa.

Iata de ce ITP-ul este foarte important din mai multe motive:

  1. ITP-ul te ajuta sa aflii care este starea masinii tale

Un aspect foarte important este faptul ca ITP-ul te ajuta sa aflii care este starea masinii tale. Pentru ca in Romania cei mai multi proprietari de masini au tendinta de a merge cu masina in service doar atunci cand ii lasa in drum, cu ajutorul ITP-ului masinile sunt verificate in mod obligatoriu, astfel incat sa nu apara surprize neplacute in trafic. Obligativitatea de a face inspectia tehnica periodica si de a trece cu bine de ea pentru a putea sa conduci in continuare, este cea care te determina ca macar o data pe an sau la doi ani sa reusesti sa ajungi in service si sa remediezi toate problemele pe care le ai cu masina. In felul acesta vei conduce in siguranta, deci ITP-ul trebuie tratat cu responsabilitate.

Sunt verificate cele mai importante parti ale masinii tale

Un alt aspect la fel de important este faptul ca in timpul inspectiei tehnice periodice sunt verificate cele mai importante parti ale masinii tale. Tinand cont de acest aspect, vei sti daca ai probleme cu elementele cheie ale masinii tale si vei putea sa faci cele mai bune alegeri in ceea ce priveste remedierea lor. Se verifica sistemul de franare, sistemul de directie, cauciucurile si starea acestora. Iti recomandam sa iei in calcul faptul ca in cazul in care masina ta nu trece de aceasta inspectie din cauza acestor sistemel ale masinii tale, va trebui sa remediezi problemele in primul rand pentru siguranta ta, deci ITP-ul face mai mult decat sa iti dea batai de cap si sa te streseze.

Inspectia tehnica periodica iti spune unde sunt potentialele probleme

Chiar daca masina ta trece de ITP, in cazul in care esti anuntat ca ai anumite probleme cu masina care sunt mici avarii si care nu influenteaza rezultatul, vei stii unde sa fii atent si cum sa previi transformarea lor in probleme considerabile. Recomandarea noastra este sa tii cont de toate mentiunile pe care le fac inspectorii ITP, astfel incat sa previi problemele in loc sa le lasi pana cand se amplifica si sa cheltuiesti ulterior mai mult decat este necesar. O atitudine preventiva este cea mai buna solutie pentru toate persoanele care vor sa aiba o masina foarte buna si extrem de bine pusa la punct.

By