Iluminatul cu LED s-a impus in interioarele noastre de cativa ani. Economic si versatil, va permite sa inmultiti cu usurinta sursele de lumina pentru a va adapta la toate utilizarile. Banda cu LED-uri autoadeziva in special face posibila instalarea unei noi surse de lumina foarte simplu si rapid. De asemenea, poate fi integrat in spatii improprii pentru utilizarea surselor de iluminat conventionale. Pentru a gasi modelul de banda dorita, intra la pedavo.ro.

Alegerea benzii LED autoadezive: criteriile de luat in considerare

Mai multe criterii trebuie luate in considerare atunci cand alegeti o rola LED in general. Aceste criterii sunt:

  • Culoarea LED-urilor.
  • Luminozitatea panglicii.
  • Tensiunea de alimentare.
  • Indicele de protectie.
  • Culoarea luminii

Benzile LED autoadezive sunt disponibile in diferite temperaturi de culoare: alb (cald, neutru sau rece), rosu, verde, galben, albastru si RGB. Pentru iluminatul functional al bucatariei, de exemplu in cazul unui blat, un alb rece va fi potrivit. Albul cald si albul neutru sunt potrivite pentru utilizari decorative sau in zonele de relaxare, cum ar fi o noptiera. Benzile LED multicolore aduc un pic de fantezie si modernitate interiorului dumneavoastra. Panglicile LED RGB fac posibila obtinerea multor culori diferite prin variarea intensitatii fiecareia dintre cele trei culori de baza. Banda LED adeziva multicolora ofera, de asemenea, posibilitatea de a crea multe efecte de schimbare a culorii.

Luminozitatea autocolantului cu banda LED

Luminozitatea unei benzi LED este exprimata in lumeni pe metru. Depinde de mai multi parametri: tipul de LED, nivelul de luminozitate al fiecarui LED si numarul de LED-uri pe metru. O banda LED autoadeziva cu o luminozitate mai mica de 1200 de lumeni poate fi folosita ca decor, poate servi ca lumina de noapte in camera unui copil sau evidentiaza treptele scarilor. Luminozitatea mai mare de 1200 de lumeni face posibila citirea sau lucrul. Retineti ca numarul de lumeni scade foarte repede atunci cand va indepartati de banda LED. Tipul de LED este definit de un numar din patru cifre care corespunde marimii LED-ului in milimetri. De exemplu, o banda cu LED-uri autoadezive 2832 este echipata cu LED-uri de 2,8×3,5 mm, in timp ce LED-uri de 5×5 mm se gasesc pe o banda 5050. LED-urile 2835 sunt intotdeauna monocrome. LED-urile 5050 foarte stralucitoare ofera o iluminare puternica.

Tensiunea de alimentare a benzii LED adezive

Benzile LED adezive sunt disponibile in 12V sau 24V. Tensiunea lor scazuta le permite sa fie folosite oriunde fara pericol. Daca doriti sa le conectati la o priza de perete, este necesar sa utilizati un transformator de 220V 12V sau un transformator de 220V 24V. Diferenta dintre cele doua tensiuni consta in lungimea maxima a benzii fara pierderea luminozitatii. Pentru benzile LED de 12V, aceasta lungime este de 5 metri; este de 10 metri pentru o banda LED de 24 V. Daca trebuie sa instalati o lungime mai mare de banda cu LED-uri autoadezive, este necesara utilizarea amplificatoarelor sau a conectorilor pentru banda LED. De asemenea, retineti ca distanta dintre doua zone de taiere este mai mare pentru o banda de 24 V decat pentru o banda de 12 V (se poate taia la fiecare sase LED-uri in loc de trei).

By