Daca este necesara remorcarea, va recomandam ca vehiculul dumneavoastra sa fie remorcat de asistenta rutiera sau de un serviciu comercial de remorcare, folosind un camion de tip lift sau un camion cu platforma. Pentru mai multe detalii, click aici si vei afla toate informatiile de care ai nevoie.

Utilizati un sistem cu lant de siguranta pentru toate remorcile si respectati toate legile de stat/provinciale si locale.

Utilizati o platforma de rulare sau un camion cu platforma plana.

Remorca de urgenta

Daca o macara nu este disponibila in caz de urgenta, vehiculul dumneavoastra poate fi remorcat temporar folosind un cablu sau un lant fixat pe carligele de remorcare. Acest lucru ar trebui incercat numai pe drumuri dure ca suprafata si pentru distante scurte la viteze mici.

Un conducator auto trebuie sa fie in vehicul pentru a manevra si a actiona franele. Rotile, trenul de rulare, axele, directia si franele vehiculului trebuie sa fie in stare buna.

Daca masina este transportata intr-un camion cu platforma, aceasta trebuie sa fie ancorata in toate punctele pentru a spori siguranta si a nu risca nimic in timpul transportului. Cand plasati carlige in partea din spate a vehiculului, asigurati-va ca le plasati in interiorul vehiculului.

Daca utilizati lanturi sau cabluri pentru a lega vehiculul, aveti grija ca acestea sa fie bine prinse.

Nu strangeti cablurile prea strans sau vehiculul ar putea fi deteriorat ulterior.

Sfaturi pentru tractarea unui alt vehicul

Uneori va trebui sa vedem necesitatea de a tracta un alt vehicul, cu toate acestea, aceasta procedura trebuie facuta cu atentie pentru a nu deteriora ambele unitati.

Daca ne confruntam cu un accident rutier, si trebuie sa asistam o alta persoana, tractarea vehiculului este una dintre optiuni. Cu toate acestea, pentru a face acest proces este necesar sa aveti o masina capabila sa o poata deplasa pe cealalta, in afara de faptul ca este esential sa aveti diverse accesorii, astfel incat acest lucru sa se faca in mod corect, deoarece altfel, totul s-ar putea inrautati.

Aceasta resursa poate fi functionala daca conditiile pentru ca o macara sa ne ajute nu sunt viabile, oricum, vedeti daca exista o alta modalitate de a ajuta persoana care necesita remorca, deoarece trebuie sa fiti pregatiti

 Verifica daca are accesoriile necesare

Amintiti-va, inainte de a face orice manevra pe care vreti sa o faceti, verificati daca vehiculul cu care veti tracta cealalta unitate are suficienta putere si are o dimensiune mai mare, deoarece in caz ca nu indeplineste aceste functii, toate acestea vor fi in zadar. Cu toate acestea, este necesar sa avem o franghie care are rezistenta necesara, deoarece daca se rupe, putem provoca un accident destul de urat, mai ales daca masina remorcata se rastoarna pe sosea.

De asemenea, pentru a evita surprizele, este necesar sa se puna triunghiul de siguranta la o distanta considerabila, astfel incat alte vehicule sa incetineasca sau sa ia masuri de precautie cand vad exista mai multe vehicule langa drum, bulevard sau strada.

By