In urma cu cativa ani, aerul conditionat era rezervat vehiculelor de lux. In prezent, este greu sa ne imaginam ca conducem in mijlocul verii fara acest sistem. Aerul conditionat a devenit un echipament de confort esential. Rolul sau este de a raci aerul din habitaclu cu lichid de racire. Daca sistemul de aer conditionat sufla doar aer cald sau dezghetarea parbrizului nu este la fel de eficienta ca inainte, este cu siguranta timpul sa va reincarcati aerul conditionat.

Retineti ca aerul conditionat al unei masini functioneaza ca sistemul frigider. Un fluid frigorific circula intr-un circuit inchis si creeaza frig trecand de la starea lichida la starea gazoasa. Cand nivelul lichidului este scazut, sistemul trebuie curatat si lichidul inlocuit.

Pentru a reincarca instalatia de aer conditionat noi recomandam incarcare freon Brasov, urmand linkul, astfel incat specialistii cu experienta in acest domeniu sa se poata ocupa de masina ta foarte bine.

 

Cum se intretine aerul conditionat?

La fel ca alte parti ale masinii, aerul conditionat necesita o intretinere regulata pentru a functiona corect si a dura mai mult. Solicitati verificarea de catre un profesionist. Intr-adevar, circuitul trebuie curatat cu un produs antibacterian in fiecare an. O data la doi ani, ar trebui curatat, gazul reincarcat si filtrul de cabina inlocuit. Gaseste un service auto care sa stie ce face si in care sa lucreze doar persoane cu experienta astfel incat sa eviti evenimentele neplacute. Recomandarea noastra este sa optezi de fiecare data pentru service-urile care au cele mai multe recomandari, pentru a nu avea surprize neplacute ulterior.

Pentru a prelungi durata de viata a aerului conditionat, iata cateva sfaturi utile:

Rulati aerul conditionat vara si iarna. Acest lucru se datoreaza faptului ca lasandu-l sa se odihneasca cateva luni si apoi ruleaza-l la viteza maxima creste brusc riscul de deteriorare a organelor sistemului. Prin urmare, luati in considerare rularea acestuia o data pe luna timp de aproximativ cincisprezece minute.

  • Opriti aerul conditionat cateva minute inainte de a opri motorul.
  • Cand utilizati aerul conditionat, cresteti treptat puterea acestuia.
  • Daca masina a fost in lumina directa a soarelui pentru o vreme, lasati aer cald sa iasa pe geamuri in timp ce conduceti inainte de a porni aerul conditionat.
  • Incredintati interviul unui profesionist cu un certificat de competenta.

Tinand cont de aceste sfaturi, atunci cand vine vara vei avea de fiecare data toate instrumentele pentru a avea confort in propria masina.

Ce sa nu uiti daca mergi la service?

In momentul in care mergi la un service, nu uita de faptul ca masina ta are si roti, care necesita si ele intretinere. Prin urmare, alege de fiecare data un service in care sa ai incredere si care sa iti verifice starea cauciucurilor, iar daca acestea pierd aer poti apela la o vulcanizare completa care sa iti vina in ajutor atat pentru anvelope cat si pentru jante. In felul acesta te asiguri ca vei merge in cele mai bune conditii, ca sistemul tau de directie nu va fi afectat si ca poti rula linistit pe drumuri lungi, fara surprize neplacute.

 

By