Daca te intrebi cand ar trebui sa mergi la oftalmologie Iasi iti prezentam cele mai comune situatii.

Oboseala ochilor sau dureri de cap la citire

Vederea obosita este de obicei una dintre patologiile asociate cu varsta, dar uneori se datoreaza si unei alegeri inadecvate a lentilelor de contact sau a ochelarilor. Fortarea vederii atunci cand cititi sau indepliniti orice alta sarcina poate provoca, de asemenea, dureri de cap si alte disconforturi care pot fi evitate cu o vizita la oftalmolog.

Probleme de conducere pe timp de noapte

40% dintre soferi nu considera ca este sigur sa conduca pe timp de noapte si unul dintre principalele motive este din cauza modificarilor de refractie care apar.

A merge la cel mai apropiat profesionist din domeniul sanatatii, mai ales daca stii ca vei face o calatorie lunga inseamna sa ai grija de sanatatea ta si sa eviti sa pui in pericol sanatatea altor soferi.

Copilul sare peste randuri atunci cand citeste

Acesta poate fi unul dintre simptomele care spun ca exista o problema vizuala. La fel ca daca clipesti des, te apropii prea mult de carte sau de televizor sau iti rasucesti capul. Pentru a sti ce tratament sa urmati, este necesar sa mergeti la oftalmolog.

Cand sunt obosit mi se spune sa inchid ochii.

Desi strabismul sau deviatia ochilor este de obicei tratata la o varsta frageda, uneori poate aparea si atunci cand sunteti adult. Determinarea cauzei care o produce este esentiala corectarea acestei patologii. Uneori, se poate datora problemelor vasculare sau neurologice.

In acest caz, muschii responsabili pentru conducerea privirii sunt afectati si au mai putina forta; altele, este o problema senzoriala, adica oboseala scade vederea si exista o abatere intr-unul dintre ochi.

Si poate fi, de asemenea, cauzata de boli tiroidiene, miopie ridicata sau o alta problema mecanica care rezulta din interventii chirurgicale sau traume.

Lumina soarelui ma deranjeaza foarte mult

Cand sensibilitatea la lumina este foarte mare, in special lumina soarelui, s-ar putea suferi de o afectiune oculara.

Desi nu este o boala in sine, poate provoca disconfort care impiedica activitatea zilnica, ar fi migrenele, greata, ametelile, vederea incetosata… De obicei, acestea sunt simptome care dispar in cateva zile, dar daca nu este cazul, cel mai bine este sa mergeti la un specialist pentru a determina cauzele posibile si pentru a stabili tratamentul cel mai adecvat.

Persoanele cu diabet zaharat

Ele trebuie sa aiba controale regulate la ochi, deoarece nivelurile ridicate de zahar din sange pot deteriora vasele de sange din ochi si provoca pierderea vederii. Controlul acestor niveluri si efectuarea controalelor medicale regulate va pot ajuta sa va protejati ochii de diabet.

Reabilitarea vederii

Un oftalmolog ne poate ajuta sa ne pastram vederea si sa ne crestem independenta in viata de zi cu zi daca suferim deja de vedere scazuta. Obiceiurile sanatoase ale stilului de viata, exercitiile fizice si alimentatia echilibrata sunt, de asemenea, aspecte fundamentale atunci cand vine vorba de ingrijirea ochilor nostri si prevenirea problemelor de vedere.

Una din trei persoane nu isi verifica periodic vederea, ceea ce creste riscul de a suferi o deficienta de vedere care nu este tratata din ignoranta, potrivit datelor Colegiului National al Optometristilor și Opticienilor (CNOO).

By