Cand vine vorba de cumpararea unui rucsac dama, poate fi dificil sa stii de unde sa incepi. Probabil ca aveti o serie de intrebari care va trec prin cap, cum ar fi „am nevoie de un sistem de spate reglabil?”, „ce dimensiune de rucsac ar trebui sa cumpar?” si, in sfarsit, „care este diferenta dintre rucsacuri unisex si cele pentru femei?” Ne propunem sa aruncam putina lumina asupra caracteristicilor rucsacilor pentru femei si asupra motivelor pentru care ati putea lua in considerare sa cumparati unul care vi se potriveste.

Dimensiunea este totul…

Suntem cu totii pentru egalitatea de gen, dar sa recunoastem… barbatii si femeile sunt construiti diferit, iar barbatii pot face fata cu siguranta dimensiunii si greutatii unui rucsac de capacitate mai mare, mai bine decat femeile! Recomandam femeilor sa nu poarte un rucsac cu capacitate mai mare de 70 de litri,  majoritatea ghiozdanelor pentru femei de pe piata, fiind de aproximativ 70 de litri.

Lungimea mai scurta la spate a ghiozdanelor pentru femei, este ceea ce le diferentiaza de modelele unisex. Daca nu sunteti sigura daca ar trebui sa cumparati un rucsac pentru femei, atunci va puteti masura lungimea spatelui inainte de a a alege. Pur si simplu masurati lungimea spatelui de la baza gatului (vertebrele C7) pana la creasta Iliac, pentru a obtine o indicatie daca ati avea sau nu beneficii din a cumpara un rucsac adaptat pentru trunchiuri mai scurte. Rucsacurile pentru femei de la Lowe Alpine au o lungime a spatelui de aproximativ 15-20″ (38-50cm). Daca esti destul de inalta, s-ar putea sa descoperi ca un model unisex va fi ok.

Nu sunt doar pentru femei…

Ok, sa disipam si acest mit! Chiar daca pachetele care sunt comercializate ca „rucsacuri pentru femei” sunt in general destinate femeilor, asta nu inseamna ca nu sunt potrivite si pentru unii barbati. Principala diferenta pe care o veti gasi intre rucsacuri de calatorie unisex si rucsacurile pentru femei este lungimea mai scurta a spatelui, care este conceputa pentru a se adapta trunchiului feminin, in general, mai scurt. Cu toate acestea, merita remarcat faptul ca multi barbati pot fi de asemenea mai scunzi, asa ca ar putea prefera sa foloseasca un „rucsac pentru femei”. Da, unele rucsacuri pentru femei vin in culori mai prietenoase pentru ele, dar acestea pot atrage si barbatii – nu exista niciun motiv pentru care un barbat mai scund sa nu poata folosi un rucsac de calatorie care este comercializat ca un rucsac pentru femei.

By