drujbe

Drujba este un echipament esential pentru taierea lemnului si a altor materiale. Aceasta sarcina este indeplinita cu ajutorul unui lant cu dinti speciali, care se misca rapid, pus in miscare de un motor ce functioneaza pe baza de benzina, motorina sau curent electric.

Imprejurarile in care este nevoie cel mai frecvent de o drujba

Cea mai frecventa folosire consta in pregatirea lemnelor de foc, ce urmeaza sa asigure incalzirea locuintei pe durata intregii ierni. De asemenea, pe langa materialul lemnos ce urmeaza sa serveasca despre combustibil, este adus la dimensiunile necesare si cel necesar pentru constructii sau realizarea unor obiecte de mobilier.

La randul lor, majoritatea speciilor de copaci si de pomi fructiferi au nevoie, pentru a se dezvolta in cele mai bune conditii, de indepartarea crengilor uscate sau care au fost afectate de vreo boala. De asemenea, periodic se realizeaza modelarea si toaletarea coroanei.

In timpul furtunilor si a altor fenomene meteorologice extreme, se poate intampla ca arborii sa cada si sa produca diferite pagube ori sa blocheze drumuri si cai de acces. Cu o drujba puternica, asa cum gasesti pe generalmotor.ro, ei pot fi indepartati rapid, ceea ce permite reluarea in bune conditii a circulatiei.

Echipamentele de acest tip sunt folosite si pentru taierea vegetatiei dense, mai ales daca se afla in zone greu accesibile cu utilaje mai greoaie sau cu o forma mai complexa. Ele isi dovedesc eficienta si in activitati ce presupun taierea unor materiale de constructie precum caramizi si placi de zidarie, care trebuie aduse la forme si dimensiuni exacte.

De asemenea, in timpul unor situatii de urgenta si operatiuni de salvare se efectueaza mai usor, cu instrumentele potrivite, taierea tuturor materialelor si obiectelor care blocheaza diferite persoane ori impiedica accesul salvatorilor.

Factori de care sa tii cont cand cumperi o drujba

In functie de sarcinile pentru care urmeaza sa folosesti produsul cel mai frecvent, vei alege puterea motorului. Aceasta poate sa fie mai mica sau cel mult medie, daca este vorba despre taierea de lemne de foc sau de toaletarea unor arbori. In schimb, e recomandata o putere mai mare daca vei taia arbori de esenta tare ori materiale de constructii.

In momentul cumpararii, trebuie sa tii cont si de faptul ca greutatea si dimensiunile produsului trebuie sa iti permita o manevrare cat mai usoara. In special daca activitatile pe care urmeaza sa le efectuezi in mod constant sunt de durata, aminteste-ti ca o greutate redusa te va ajuta sa dai un randament bun, fara a acuza stari accentuate de oboseala!

Manerele ergonomice, care sa permita o prindere cat mai ferma, sunt de asemenea esentiale pentru confortul utilizarii. O priza corecta ofera garantia faptului ca echipamentul nu iti va aluneca din maini si nici nu va fi scapat in mod accidental.

Amortizorul pentru vibratii este un alt element care imbunatateste experienta utilizarii, prevenind obosirea mainilor si permitand o utilizare continua de mai lunga durata.

La un plus de siguranta contribuie frana de lant, precum si dotarea cu protectie impotriva reculului. Cu ajutorul acestor dotari, scade riscul producerii unor accidente.

Daca tii cont de toti acesti factori si ii adaptezi la muncile pe care urmeaza sa le efectuezi, vei cumpara cu siguranta exact modelul de drujba de care ai nevoie!

By