cititor cod bare

 

Un cititor cod bare ar trebui sa se afle printre primele lucruri pe care le cumpara orice detinator de afacere a carui activitate implica gestionarea inventarului sau identificarea produselor.

Acest dispozitiv capteaza si traduce codul de bare al unui produs. Informatia citita poate fi transmisa catre un computer prin conectarea cititorului de coduri de bare la acesta cu ajutorul unui port serial sau port pentru tastatura.

Atunci cand alegem un cititor cod bare, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte. In primul rand, conteaza foarte mult scopul pentru care-l cumparam, mediul in care-l vom folosi si compatibilitatea acestuia cu software-ul existent. De asemenea, trebuie sa atragem deosebita atentie asupra tipului de cititor pe care-l cumparam si formatului acestuia pentru a ne asigura ca se potrivesc afacerii noastre.

Tipuri de cititor de coduri de bare

Exista patru tipuri de cititor de coduri de bare:

  1. Cititor de coduri de bare bazat pe imagini. Acest tip de cititor are o camera digitala care capteaza codul de bare, iar imaginea este ulterior interpretata de un sistem computerizat. Aceste cititoare pot citi doar coduri de bare 1D si sunt destul de rezistente datorita mecanismelor simple.
  2. Cititor de coduri de bare cu laser. Aceste cititoare nu sunt la fel de rezistente precum cele bazate pe imagini, pentru ca au un mecanism mai delicat. In schimb, acestea pot fi folosite pana la doi metri distanta de produs. La fel ca un cititor de coduri de bare bazat pe imagini, acestea cu laser sunt doar pentru coduri de bare 1D liniare.
  3. Cititor de coduri de bare CCD. Aceste cititoare sunt specializate si au un mecanism complet diferit fata de celelalte cititoare, motiv pentru care poate fi folosit doar foarte aproape de codul de bare, la aproximativ 8 centimetri distanta.
  4. 2D Area Imagers. Acest cititor cod bare poate fi folosit atat pentru coduri de bare 1D, cat si pentru cele 2D. 2D Area Imagers poate fi folosit din orice unghi, de aceea este mult mai usor de folosit comparativ cu alte tipuri de cititoare.

Formatul unui cititor cod bare

Alegerea formatului potrivit este cheia succesului afacerii tale. Daca formatul se potriveste domeniului in care activezi, va simplifica si va eficientiza considerabil procesele.

Cititoarele de coduri de bare se comercializeaza in trei formate:

  1. Cititor cod bare portabil, care poate fi cu fir sau wireless (un cititor portabil cu fir poate fi inlocuit foarte usor cu unul wireless fara un upgrade al sistemului)
  2. Cititor cod bare fix, care poate fi aplicat sau incastrat si care are o capacitate mai mare de citit
  3. Cititor cod bare cu montare fixa, care este pentru aplicatii mai specializate si se incorporeaza in diverse echipamente sau bande transportatoare.

Daca stii sigur ca ai nevoie de un cititor cod bare, dar esti reticent in ce priveste tipul sau formatul acestuia, nu-ti face griji! Echipa de la TehnicaFiscala.ro este intotdeauna disponibila pentru tine! Te vor ajuta cu un sfat pentru a gasi un cititor de coduri de bare perfect pentru afacerea ta!

By