Ai un dormitor mic? Simti ca nu este suficient de spatios pentru toate lucrurile tale? Simti ca esti inghesut? Ei bine, nu este cazul! Lasa-ne sa te ajutam sa-ti marim spatiul cu cateva idei simple.

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru amenajarea dormitorului tau mic, este sa evaluezi spatiul pe care il ai. Este patul mai mare decat comoda? Sunt pereti care separa diferite zone ale camerei? Odata ce ti-ai dat seama de spatiul pe care il ai, poti incepe sa te gandesti la modalitati de a-l folosi mai bine. Draperiile pe care le ai fac spatiul sa para inghesuit? De pe site-ul aondeco.ro poti cumpara draperii care sa iti optimizeze cu adevarat spatiul si sa il faca mai interesant, fara sa blocheze vizual zonele.

Alege o singura zona pentru haine

O modalitate de a-ti folosi dormitorul mic este sa iti pui toate hainele intr-o singura zona. Aceasta poate fi un dulap, o comoda sau un cos de rufe. Acest lucru te va ajuta sa iti organizati hainele si sa le gasesti mai usor.

Pune patul intr-un loc in care nu faci nimic altceva

O alta modalitate de a-ti folosi dormitorul mic este sa iti instalezi patul intr-o zona a camerei care nu este folosita pentru alte activitati. Aceasta poate fi intr-un colt, langa o fereastra sau oriunde este multa lumina. Acest lucru va face ca incaperea sa ti se para mai mare si vei putea folosi spatiul mai eficient.

Foloseste rafturi pentru a separa camera

Daca nu ai separatoare in camera, poti cumpara niste rafturi ieftine si le poti folosi pentru a-ti organiza lucrurile. Acest lucru iti va oferi un spatiu de depozitare suplimentar si va fi usor de accesat.

Alege zugraveala potrivita

Daca ai prea multi pereti, ii poti vopsi intr-o culoare deschisa sau poti elimina o parte din acestia pentru a crea mai mult spatiu. De asemenea, poti cumpara un pat mai mic sau poti pune un birou in dormitor si il poti folosi ca zona principala de lucru. Acest lucru iti va oferi mai mult spatiu pentru a te relaxa in dormitor si iti va facilita munca.

Utilizeaza corect corpurile de iluminat

Daca nu ai ferestre in camera, poti cumpara o lampa si o noptiera si le poti folosi pentru a crea putina lumina. Acest lucru te va ajuta sa vezi ceea ce faci si va face ca camera sa se simta mai spatioasa.

Cumpara corpuri de iluminat noi

Daca nu ai spatiu in dulap, poti cumpara un dulap nou si il poti folosi pentru a-ti depozita hainele. Acest lucru iti va oferi mai mult spatiu pentru haine si vor fi mai usor de accesat.

Folosind aceste idei simple, poti personaliza dormitorul mic pentru a-l face sa para mai spatios si mai usor de folosit.  Astfel, un dormitor mic nu va mai parea chiar atat de mic atunci cand il folosesti corespunzator si te va ajuta sa te simti bine fara sa mai fii sufocat de obiectele din interiorul casei tale.

By