Roseul este un vin aparte, deoarece nu impune atat de multe formalitati precum vinul alb sau cel rosu. Roseulrile, de obicei, sunt consumate in anotimpurile calde, deoarece sunt excelente servite la rece, insa nu exista o regula fixa. La crama Girboiu clientii au o gama foarte mare de vin rose din care pot achizitiona ceea ce li se potriveste mai bine. Experienta totala care poate fi oferita consuamtorilor de vin poate fi traita prin achizitionarea unei sticle de Bacanta Rose Special Edition.  Acest vin ofera o culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.

Rose-ul este un tip de vin obtinut din struguri de vin rosu, produs in mod similar cu vinul rosu, dar cu timp redus de fermentare cu coji de struguri. Acest contact redus cu pielea confera vinului o nuanta roz si o aroma mai usoara decat cea a vinului rosu. Roseul este produs in intreaga lume, deoarece poate fi obtinut din orice strugure de vin rosu cultivat in orice regiune viticola.

Roseul este de obicei un vin amestecat, facut dintr-o varietate de struguri de vin diferiti. Roseul poate fi, de asemenea, un singur vin varietal, obtinut dintr-un singur tip de struguri.

In vinul rose amestecat, cea mai mare parte a amestecului provine din struguri de Grenache. Alte soiuri de struguri gasite in amestecurile de rose sunt:

-Syrah;

-Cinsault;

-Mourvèdre;

-Tibouren;

-Carignan;

-Cabernet Sauvignon.

Rose-ul primeste culoarea roz distincta printr-un proces de productie cunoscut sub numele de macerare, cel mai comun mod de a face vin rose. Strugurii rosii sunt lasati sa se inmoaie (macereaza) cu coaja pentru o zi sau doua pana cand sucul capata o culoare roz subtila. Cojile de struguri sunt apoi indepartate si sucul continua sa fermenteze. Vinul va deveni mai intunecat cu cat roseul se lasa mai mult sa macereze cu coaja. Acesta este motivul pentru care vinurile rose pot varia de la culoare la rosu pal pana la roz aprins.

Epicentrul productiei de rose este Provence, Franta, unde se produce marea parte de vinuri rose din lume. Roseul provensal este cunoscut pentru gustul sau uscat si delicat si culoarea roz deschisa in nuante portocalii. Roseul fabricat in Provence este obtinut in mod obisnuit din struguri Grenache, Cinsault, Mourvedre si Syrah. Roseul provensal este perceput ca fiind un rose premium si are, desigur, un pret mai mare. Insa  nu doar Franta produce vinuri rose. Crama Girboiu produce vinuri rose de o calitate la fel de buna, din struguri obtinuti din pamant romanesc!

Roseul seamana cu profilul de aroma al unui vin rosu usor, dar cu note de degustare mai stralucitoare si mai clare. Acest vin este intotdeauna o alegere foarte buna, deoarece poate fi baut alaturi de un desert sau de un fel principal !

By