Suntem din ce in ce mai constienti de sanatatea noastra si a dintilor nostri, asa ca ne dorim sa alegem cele mai bune periute de dinti. Exista o multime de optiuni disponibile astazi, asa ca este important sa ne informam cat mai bine inainte de a face o alegere. In acest articol, vom lua in considerare cateva lucruri importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o periuta de dinti.

Ce sunt periutele de dinti?

Periutele de dinti sunt unelte importante pentru intretinerea unei igiene orale corespunzatoare. Ele ajuta la curatarea dintilor si gingiilor, indepartand astfel placa dentara si bacteriile care pot cauza probleme de sanatate. Exista mai multe tipuri de periute de dinti disponibile pe piata, insa este important sa alegeti una care se potriveste nevoilor dumneavoastra. De exemplu, periutele de dinti manuale sunt mai ieftine decat periutele electrice, insa acestea din urma sunt mai eficiente in curatarea dintilor. Inainte de a alege o periuta de dinti, consultati-va cu dentistul pentru a va asigura ca alegeti produsul potrivit. Nu uita ca ai nevoie si de suporturi periute de dinti potrivite.

Tipuri de periute de dinti

Periutele de dinti pot fi realizate din diferite materiale, fiecare avand avantajele lui. Cele mai frecvent intalnite tipuri de periute de dinti sunt cele din nylon, care sunt elastice si absorb apa bine, si cele din polietilena, care sunt mai rigide.

Periutele din nylon sunt cele mai des intalnite. Sunt moi si se pot ascunde in spatele dintilor pentru a curata zona gingivala. Acestea absorb umezeala bine, insa nu sunt atat de rezistente precum alte materiale.

Periutele din polietilena au o textura mai rigida. Acestea pot fi utilizate pentru a curata dintii in profunzime, in special pentru cei cu un strat gros de tartru sau placa bacteriana. Polietilena este un material rezistent, insa nu este elastic si nu absoarbe umezeala la fel de bine precum nylonul.

Periutele din elastomer se intalnesc uneori sub forma de „bile” pentru curatarea dintilor. Acestea sunt moi, elastice si absorb umezeala bine, insa pot fi mai greu de manevrat decat alte tipuri de periute.

Periutele din carbon sunt realizate din carbon activ, care este un material eficient in eliminarea tartrului dental. Acestea sunt rigide, insa absorb umezeala destul de bine. Sunt des intalnite in seturile profesionale de curatare dentara.

Materialele artificiale sunt utilizate ocazional pentru a face periute de dinti. Unele exemple includ periutele din ceramica sau sticla, care arata ca si cum ar fi realizate din metal sau piatra. Materialele artificiale nu absorb umezeala la fel de bine precum nylonul sau polietilena, insa sunt mai rezistente decat acestea.

 

Avantajele periutelor de dinti

Periutele de dinti sunt un instrument esential in ingrijirea dentara. Iata, deci, tot ce trebuie sa stiti despre periutele de dinti!

  • Periutele de dinti ajuta la curatarea dintilor si la indepartarea tartrului;
  • Folosirea periutelor de dinti ajuta la prevenirea cariilor;
  • Periutele de dinti contribuie la mentinerea unei guri sanatoase.

 

Ce periute de dinti sa alegem?

Periutele de dinti pot fi de mai multe feluri, in functie de nevoile fiecaruia. Cele mai comune tipuri de periute de dinti sunt: periuta manuala, periuta electrica si periuta sonicara. Ce tip de periuta este potrivita pentru tine?

Periuta manuala este cel mai ieftin tip de periuta si este, in general, potrivita pentru cei care nu au probleme cu gingia sau cu dantura. Periutele electrice sunt mai scumpe, dar sunt mult mai eficiente pentru cei care au probleme cu gingia sau cu dantura. Periutele sonicare sunt cele mai scumpe si cel mai eficient tip de periuta, ideal pentru cei care au probleme cu gingia sau cu dantura.

By