Prezentare generală a industriei construcțiilor

Multe întreprinderi de construcții se confruntă în prezent cu dificultăți, în parte din cauza climatului economic în schimbare, dar și din cauza recesiunii din această țară.

Populația națiunii este în creștere, însă nu se construiesc case pentru a găzdui suficient de mult populația. Odată cu populația în creștere apare și nevoia de facilități (școli, biblioteci, întreprinderi), care, de asemenea, nu sunt construite suficient de repede.

Problema este legată de finanțare; deoarece mulți clienți sunt atenți cu banii lor, aceștia nu sunt cheltuiți pentru proiecte de capital. Prin urmare, marile firme de construcții se confruntă cu dificultăți din cauza faptului că marile proiecte sunt suspendate sau anulate (care costă milioane de lire sterline fiecare, ceea ce reprezintă o mare pierdere), ceea ce se răsfrânge apoi asupra firmelor de construcții mai mici, electricieni, constructori, instalatori etc.

Companiile mari au rezerve financiare pe care le pot folosi sau pot reduce costurile pentru a ușura fluxul de numerar; cu toate acestea, companiile mai mici (sau liber-profesioniștii) sunt cel mai greu afectate, deoarece se pot baza pe alimentarea cu lucrări.

Marketingul în industria construcțiilor

În mod obișnuit, companiile de construcții nu se comercializează cu adevărat (ca regulă generală), dar se bazează în mod obișnuit pe cuvântul din gură în gură sau pe recomandările prietenilor din domeniu.

Prin urmare, este necesar ca societățile de construcții să fie mai proactive și să caute efectiv lucrări. Aceasta este o schimbare față de anii trecuți, când lucrările erau abundente și afacerile erau în plină expansiune, iar companiile de construcții aveau libertatea de a alege. Cu toate acestea, deoarece lucrările s-au epuizat, este vorba de a lua ceea ce pot obține. Un alt lucru care îngreunează situația este faptul că, în anii de boom din anii 2000, multe firme de construcții noi au fost înființate și s-au dezvoltat rapid, iar acum, când situația este mai dificilă, multe dintre ele concurează pentru proiectele existente rămase, astfel încât concurența este ridicată.

Întreprinderile de construcții se pricep foarte bine la construcții, dar nu se pricep foarte bine la marketingul construcțiilor; majoritatea nu au făcut marketing în trecut și nu înțeleg cu adevărat cum funcționează. Multe întreprinderi de construcții nu au site-uri web și nici nu au făcut marketing în trecut – deoarece industria a fost ocupată, s-a folosit cuvântul din gură în gură.

Opțiuni de marketing pentru companiile de construcții

Toate firmele de construcții sunt diferite (arhitecți, constructori, M&E etc.), dar există opțiuni de marketing pe care fiecare le poate utiliza.

Deoarece industria este în plină recesiune, toate companiile de construcții trebuie să “strige” pentru a atrage noi afaceri. Strigătul se face prin marketing – dacă se face auzit, va însemna că va obține contracte și proiecte de construcție.

Site-uri web pentru companiile de construcții

În primul rând, toate întreprinderile de construcții ar beneficia de pe urma unui site web. Acesta oferă o prezență “virtuală” și o șansă pentru clienți de a afla mai multe fără a fi nevoie de un apel telefonic sau de o vizită.

Întrucât ne aflăm acum într-o lume digitală, industria construcțiilor în ansamblu trebuie să se modernizeze și să se adapteze.

PR pentru companiile de construcții

Un alt instrument de marketing bun pentru firmele de construcții, pentru început, ar fi să vorbească cu agențiile de PR cu experiență în construcții, care ar putea fi capabile să le ajute cu expunerea în industrie.

Relațiile publice se referă la generarea de expunere, iar prin discuțiile cu o agenție de relații publice cu experiență în domeniu, firmele de construcții ar trebui să poată ieși în evidență și să obțină mai multe solicitări de vânzare.

Tipul de marketing de care firmele de construcții ar avea nevoie depinde de sectorul în care sunt implicate. În general, se știe că relațiile publice sunt eficiente pentru majoritatea industriilor, însă în sectorul construcțiilor există alte forme care ar putea fi mai potrivite.

Telemarketing pentru companiile de construcții

Companiile de construcții ar putea beneficia de utilizarea telemarketingului ca modalitate de a genera noi piste de vânzări; aceasta este în general aclamată ca fiind o formă de marketing destul de rapidă în generarea de noi cereri de informații de vânzări. Deși poate fi costisitor pe termen scurt, pe termen lung ar trebui să se dovedească a fi rentabil. Telemarketingul este o formă foarte pro activă de marketing și, ca atare, ar stimula cu siguranță noi cereri de informații pe termen scurt.

Nevoia de marketing în construcții

Există numeroase forme diferite de marketing oferite, fiecare dintre ele își face treaba în mod eficient; cu toate acestea, ar fi înțelept să discutați cu o companie de marketing specializată care cunoaște industria construcțiilor pentru a găsi cea mai potrivită pentru afacerea dumneavoastră de construcții.

Problema este că lucrările sunt acolo, doar că acestea nu mai sunt la fel de numeroase ca în anii de boom economic – astfel încât companiile de construcții trebuie să fie agresive în marketingul lor, să fie pro active și să strige mai tare decât concurența.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

By