schimbare rulment roata

Rulmentul de la roata vehiculului este o componenta esentiala pentru o functionare sigura si eficienta a acestuia. Rulmentul are rolul de a sustine si permite rotatia rotilor, reducand frictiunea si asigurand un rulaj lin si fara probleme. Cu toate acestea, in timp, rulmentul se poate uzura si poate necesita inlocuire. Iata cativa pasi esentiali pentru inlocuirea rulmentului la roata unui vehicul.

Exista mai multe motive de esuare a rulmentilor si ar trebui sa tii cont de asta in momentul in care trebuie sa schimbi o astfel de componenta. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca achizitionezi rulmentul potrivit pentru roata pe care intentionezi sa il montezi si ca are calitatea optima.

Pregatirea si siguranta

 • Asigura-te ca vehiculul este asezat pe o suprafata plana si stabila, iar sistemul de franare este activat.
 • Ridica vehiculul in mod corespunzator, utilizand un cric adecvat si asigurandu-te ca acesta este pozitionat intr-un loc sigur si stabil.
 • Dezactiveaza roata la care vei inlocui rulmentul, folosind o cheie de roata pentru a slabi usor piulitele rotii.

Demontarea rotii

 • Folosind cheia de roata, scoate piulitele rotii intr-o maniera diagonala. Asigura-te ca le tii intr-un loc sigur, pentru a nu le pierde.
 • Indeparteaza roata de pe vehicul si asaza-o intr-un loc sigur.

Demontarea discului de frana

 • In functie de tipul de frana, poate fi necesar sa demontezi discul de frana pentru a avea acces la rulment.
 • Scoate piulitele sau suruburile de fixare a discului de frana si indeparteaza discul de pe osia rotii.

Accesarea rulmentului

 • Verifica daca exista un capac de protectie sau o siguranta care acopera rulmentul.
 • Daca exista un capac sau un inel de siguranta, indeparteaza-l cu atentie, folosind o unealta potrivita, cum ar fi o surubelnita sau o unealta speciala pentru inlocuirea rulmentului.

Indepartarea rulmentului

 • In functie de tipul de rulment, este posibil sa fie necesara utilizarea unor instrumente speciale pentru a indeparta rulmentul.
 • De obicei, se foloseste un dispozitiv de presare sau o presa hidraulica pentru a impinge rulmentul in afara din osia rotii. Asigura-te ca aplici presiune uniforma si ca rulmentul este indepartat complet.

Cum cumperi corect rulmentul

Achizitionarea rulmentilor online este cea mai buna optiune pentru simplul motiv ca te va ajuta sa obtii rulmenti de calitate la preturi avantajoase. Un rulment premium este o componenta de o importanta cruciala pentru toate sistemele deoarece cu ajutorul unui rulment de buna calitate masinile pe care le utilizezi vor functiona corespunzator. Este foarte important sa selectezi rulmentii potriviti si sa te asiguri ca acestia sunt functionali mereu, dar si sa tii cont de metodele de intretinere propuse de specialisti pentru a fi sigur ca ii exploatezi corect. Alege rulmenti de la branduri importante si bucura-te de toate avantajele propuse de producator. Nu uita ca, desi rulmentii de brand sunt foarte eficienti si usor de utilizat, au un pret mai mare, dar acesta este pe deplin justificat. Masinile care folosesc rulmenti trebuie sa functioneze corect de fiecare data, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de componente premium.

By