Pentru cineva care se aventurează în cultivarea trandafirilor, una dintre primele întrebări pe care trebuie să le pună este cum să planteze trandafiri? Și o întrebare înțeleaptă ar fi pentru că ar trebui să începem întotdeauna cu sfârșitul în minte. Și dacă finalul pe care îl avem în vedere este o abundență de trandafiri înfloriți, atunci începutul logic este să învățăm despre plantarea trandafirilor. Acesta este primul pas al călătoriei.

Locație, locație, locație!

Plantarea trandafirilor depășește cu mult adâncimea găurii, iar îngrășământul ar trebui adăugat acum sau mai târziu. Înainte de orice altă considerație este locația pe care o doriți pentru planta dvs. de trandafiri. De fapt, s-a spus că la fel ca în cazul imobiliarelor, prima considerație a unui cultivator de trandafiri este; locație, locație, locație.

Cele mai multe specii de trandafiri au nevoie în mod ideal de 6 ore sau mai mult de lumină solară directă nefiltrată în fiecare zi. Chiar și speciile de trandafir care sunt considerate tolerante la umbră doresc cel puțin 4 ore. Deci, asigurați-vă că alegeți o locație cu lumină solară adecvată atunci când plantați trandafiri.

Ce zici de sol? Solul sănătos bogat în nutrienți este esențial pentru o plantă de trandafiri înfloritoare. Solul care are prea mult nisip sau argilă este deficitar de nutrienți și departe de a fi ideal. Un test simplu este testul „mulare de mână”. Strângeți pământul în mâini, formând o matriță aproximativ sferică. Dacă nu se sfărâmă ușor, probabil că are prea multă lut. Dacă nu își menține bine forma și se sfărâmă foarte ușor, probabil că are prea mult nisip. Dacă își păstrează bine forma, dar se va prăbuși ușor, este probabil un sol bun pentru plantarea trandafirilor. De asemenea, solul nu trebuie să aibă prea multă cretă sau calcar sau să fie prea acid.

O altă considerație atunci când alegeți locația pentru plantarea trandafirilor este apropierea de alte plante și copaci. Multe plante și copaci au rădăcini care se extind dincolo de linia lor de picurare și vor prelua substanțele nutritive și apa din sol până la rădăcinile lor. Dacă solul în care doriți să vă plantați trandafirii este plin de rădăcini de la alte plante, este posibil ca acest lucru să creeze o problemă pentru trandafiri.

Trandafiri criogenati la preturi fara concurenta .

În mod ideal, majoritatea trandafirilor preferă să se amestece doar cu alte plante de trandafiri sau cu alte plante neinvazive, deși unii trandafiri cățărători sunt o excepție de la această regulă.

Alte sfaturi pentru plantarea trandafirilor

În ceea ce privește săparea gropii, aceasta ar trebui să fie doar puțin mai mare decât sistemul de rădăcină al plantei sau dimensiunea ghiveciului în care intră. Adâncimea găurii depinde oarecum de clima. În general, climatele mai reci necesită o gaură puțin mai adâncă. Dacă este posibil, este o idee bună să discutați cu alți cultivatori de trandafiri din zona dvs. care au experiență în cultivarea și plantarea trandafirilor în clima dvs.

Un alt sfat grozav este să slăbiți solul din fundul găurii și să puneți niște compost și o stropire de făină de oase în el. Făina de oase este o sursă excelentă de fosfor cu acțiune lentă, excelentă pentru creșterea rădăcinilor.

Slăbiți solul din jurul rădăcinilor și folosiți degetele pentru a întinde ușor rădăcinile. Așezați planta în gaură și umpleți din nou gaura. Udați rădăcinile înainte de a umple ultimii câțiva centimetri de sol. Apoi umpleți ultimul orificiu, compactați ușor și udați din nou.

Odată ce știi să plantezi trandafiri și cu atât mai mult după ce ai avut ceva experiență, este cu adevărat ușor. Este nevoie doar de niște cunoștințe, puțină practică și un pic de bun simț pentru o măsură bună. Plantarea trandafirilor a fost începutul unei distracții foarte pline de satisfacții pentru nenumărați pasionați de trandafiri, acum este rândul tău.

By