Cada a reusit sa-si depaseasca rolul de simplu element sanitar in baie si a devenit un element esential al baii care combina modernitatea, designul si confortul de utilizare. Pentru a alege o cada potrivita, luam in considerare 5 aspecte:

  1. Va trebui sa tinem cont de dimensiune, astfel incat sa se integreze cat mai bine in functie de dimensiunile baii noastre si sa ne ofere cel mai mare confort posibil.
  2. Stilul de cada aduce caracterul si armonia pe care ni le dorim in decorarea baii noastre.
  3. Fie patrat, dreptunghiular, unghiular sau liber, vom alege forma unei cazi in functie de gusturile noastre si de configuratia baii. Este important de stiut ca o cada freestanding 160 necesita mai multe lucrari in cazul unei noi instalatii.
  4. Cada este disponibila in diverse materiale, cum ar fi fonta sau otelul emailat, care sunt materiale destul de grele. Materialele acrilice si rasini sintetice sunt cele mai alese pentru greutatea lor redusa, formele propuse si, de asemenea, pentru rezistenta lor la socuri.
  5. Acoperirea cazii este aleasa in functie de tipul de cada selectat: de la o “fusta” simpla care este livrata cu cada (usor de asezat) la un strat de tigla (mai multe lucrari de instalare), putem alege in functie de gusturile noastre si de instalare (noua, restaurare sau inlocuire).

Forme si tipuri de cada

Forma de cada va fi inevitabil legata de configuratia baii tale si de cerintele tale de confort. Trebuie sa alegeti inainte de a deschide apa!

Cada dreptunghiulara sau ovala

Cada dreptunghiulara sau ovala este cea mai clasica dintre toate. Cada dreptunghiulara se integreaza foarte bine in aproape toate baile. Este disponibila intr-o gama larga de dimensiuni pentru a putea alege, fara a pierde spatiu. (vezi cada baie freestanding)

Cada unghiulara

Cada unghiulara ocupa unul dintre colturile baii noastre. Datorita formei sale rotunjite, ocupa un spatiu moderat in incaperile care sunt adesea dificil de mobilat sau cu inclinatie. Chiar si cu aceasta forma, este spatioasa si confortabila.

Cada de baie de sine statatoare

Exceptia cu picioare/cu scaun ofera placerea unei bai bune pentru toate baile mici, chiar daca lungimea acesteia este redusa (de obicei mai mica de 150 cm).

Cada de baie de sine statatoare suprapusa

Cada de sine statatoare produce un efect mai frumos daca avem o suprafata mare. Este plasata intr-o pozitie centrala si aduce stil in baia noastra sau in camera noastra. Vine in mai multe variante: cu picioare, fixate pe podea, robinete integrate, moderne sau retro. Cada de sine statatoare este o adevarata bijuterie si o promisiune de ore lungi de relaxare.

Dus de baie combinat

Combinatia cada-dus are un fund plat intarit de partea robinetelor pentru a facilita dusul in picioare. Daca adaugam un geam de dus, evitam inundatiile si cream o mini sauna.

Sa ne gandim si la ergonomia cazii noastre si la posibilele accesorii: cotierele, formele rotunjite pentru ceafa (tetiera) sau gasirea curburii naturale a corpului nu sunt detalii neimportante, dimpotriva! Si daca dorim sa ne completam cada, putem instala un scaun sau manere (recomandate persoanelor in varsta sau cu mobilitate redusa).

By