Are mașina ta probleme de suspensie?

Suspensia din mașină este responsabilă de cât de lină și confortabilă circulă în timp ce conduceți. Este posibil să nu observați deloc suspendarea dvs. și acest lucru este un lucru bun. Abilitatea ta de a conduce pe drumuri accidentate sau acoperite cu pietriș fără a simți o mulțime de vibrații înseamnă că suspensia din mașină funcționează așa cum ar trebui.

Atunci când începeți să experimentați disconfort în timp ce conduceți, începeți să vă observați struturile și șocurile. Aici sunt semne că ați putea avea probleme cu suspendarea, astfel încât să puteți duce mașina la un service auto piatra neamt pentru diagnostic și reparații.

Alinierea slabă

Alinierea vehiculului dvs. și suspensia acestuia merg mână în mână. Struturile și șocurile care ajută la gestionarea mobilității în mașină pot fi afectate atunci când anvelopele nu sunt aliniate drept. Deoarece alinierea poate fi eliminată de ceva atât de simplu precum lovirea prea rapidă a unei lovituri de viteză sau întâmpinarea unei gropi bruste, este important să verificați alinierea mașinii dvs. de fiecare dată când o luați pentru cauciucuri noi sau rotație.

Puteți afla dacă mașina dvs. nu este aliniată prin felul în care conduce. Dacă vehiculul dvs. trage într-o parte sau pare să se abată pe tot drumul, cu excepția cazului în care controlați strâns volanul, este posibil ca alinierea să fie defectă și ca urmare, suspensia să fie slăbită.

Bouncy Driving

Dacă dintr-o dată simțiți că conduceți pe o trambulină atunci când navigați pe drumuri, suspensia dvs. poate fi de vină. Șocurile și tijele sunt concepute pentru a absorbi impactul pe măsură ce conduceți, astfel încât să nu simțiți negativ fiecare umflătură sau curbă din drum. Un singur șoc sau buton se poate uza, ceea ce face ca o parte a vehiculului să se simtă dezechilibrată și mai accentuată decât de obicei.

De asemenea, este posibil să observați că mașina dvs. face viraje cu o precizie mai mică decât înainte. Dificultatea la direcție se poate datora strângerilor slăbiți care pot crea o presiune mai mică asupra anvelopelor pentru a vă întoarce așa cum doriți.

Luați mașina la mecanic dacă simțiți că mașina dvs. circulă brusc mai slab decât de obicei și vă simțiți umflături pe drumuri pietrișe sau denivelate. Mașina dvs. va fi supusă unei inspecții complete pentru a determina exact ce cauzează funcționarea defectuoasă a vehiculului, iar șocurile și tijele sparte sau uzate vor fi înlocuite.

Înclinat când este parcat

Nu vă imaginați lucruri dacă se pare că mașina dvs. este înclinată într-o parte când nu este în mișcare, chiar dacă stă pe un teren uniform. Atunci când șocurile și tijele se uzează, zona mașinii afectate se poate lăsa ca rezultat. Luați în considerare suspensia mașinii dvs. ca un set de baloane, câte unul de fiecare anvelopă. Dacă un balon apare sau se dezumflă, ca urmare, anvelopa suportată va cădea și va înclina.

Alte probleme pot cauza, de asemenea, mașina să se aplece, cum ar fi alinierea slabă sau alte probleme mecanice. Luați mașina la mecanic dacă bănuiți că mașina este înclinată, astfel încât să o puteți inspecta

By