Aeroterma: cum functioneaza si cum o alegi?

Îti doresti sa încalzesti un spatiu de mai mari dimensiuni însa nu stii ce aparat îti va fi util. Nu ar trebui sa eziti sa alegi o aeroterma. Aeroterma electrica sau asa zisa aeroterma industriala, acest sistem autonom îti permite sa încalzesti o suprafata de mai mari dimensiuni. Descopera în rândurile urmatoare cum functioneaza si cum o poti alege.

Ce este o aeroterma?

Ai gasit pe un depozit online de materiale de constructii o aeroterma electrica însa înca nu stii daca este bine sau nu sa o comanzi, nu stii mare lucru despre felul în care functioneaza… O aeroterma este un aparat de încalzire autonom, dedicat încalzirii unui spatiu mai mare precum un depozit, un hangar sau un complex sportiv. Este formata dinr-un schimbator de caldura si dintr-un ventilator. Este vorba despre un aparat al carei utilizari este industriala. Permite incalzirea perfecta a unui spatiu mai voluminos si mai înalt.

Cum functioneaza o aeroterma?

Dupa cum spuneam mai sus, o aeroterma este compusa dintr-un schimbator de caldura si dintr-un ventilator al carui scop este acela de a sulfa aerul spre spatiul de incalzit. Caldura emisa de catre aeroterma provine dintr-un flux de aer cald sau de la aburi sau de la o rezistenta electrica sau de la un arzator pe gaz sau motorina. Jetul de aer este suflat în directia spatiului de incalzit. Este un aparat care functioneaza pe baza de ventilatie cu tiraj fortat.

Schimbul de caldura poate provine dintr-o sursa electrica sau hidraulica. Schimbatorul de caldura al sursei electrice este un sistem simplu si economic totodata. Schimbatorul de caldura al sursei hidraulice care alimenteaza aeroterma este furnizat de apa calda.

Concret, o aeroterma retine aerul în spatial de incalzit dupa care face în asa fel încât sa circule acest aer. Dupa asta, aerul cald astfel produs este suflat în spatiul de incalzit datorita unui difuzor. Acest difuzor are rolul de a dirija si de a sufla aerul cald în functie de  temperature stabilita.

Cum alegem o aeroterma?

În ceea ce priveste alegerea unei aeroterme, este capital sa iei în considerare diversele surse energetice posibile. Astfel, poti alege între o sursa electrica, hidraulica pe motorina sau pe gaz. Apoi, trebuie sa detii toate informatiile cu provire la diferitele normele legate de incalzire ale spatiului si asta, în functie de activitatea dusa în spatiul de incalzit. Este important sa realizezi un studiu termic al spatiului pentru a cunoaste puterea aerotermei de care ai nevoie, debitul de aer esential dar si determinarea numarului de aeroterme necesare. Acest studiu tine cont de dimensiuni dar si de amenajare.

 

By