analiza de risc la securitatea fizica

Securitatea fizica este o componenta esentiala a strategiilor de securitate adoptate de companiile si organizatiile din intreaga lume, inclusiv din Romania. In ciuda importantei sale, exista aspecte mai putin cunoscute despre conceptul de analiza de risc la securitatea fizica. Companiile trebuie sa isi arate, insa, deschiderea catre acest domeniu, deoarece el vine inclusiv cu obligatii de ordin legal.

In acest articol, poti afla care sunt cele mai importante cinci aspecte pe care multi antreprenori din Romania nu le cunosc, dar care sunt foarte importante in contextul discutiilor despre analiza de risc la securitatea fizica si despre profesionistii care au dreptul de a efectua una pentru firmele din tara noastra.

5 detalii inedite despre analiza de risc la securitatea fizica

  1. Obligativitatea legala

In Romania, analiza de risc reprezinta o procedura pe care fiecare afacere care detine bunuri de valoare se obliga sa o puna in practica, in mod periodic. Acest lucru este reglementat prin intermediul legii nr. 333 din anul 2003. Sunt supuse obligatiei de a efectua o astfel de analiza regiile autonome, institutiile din administratia publica si locala, precum si orice alta entitate care detine bunuri sau valori cu orice titlu, indiferent de capitalul social sau forma de organizare.

  1. Nu conteaza tipul de societate comerciala

Forma de organizare a societatilor comerciale este irelevanta, atunci cand vine vorba despre analiza de risc. Astfel, sunt obligate sa o efectueze toate categoriile de societati comerciale. Indiferent ca este vorba despre o societate pe actiuni, societate cu raspundere limitata, societate in comandita simpla, societate in comandita pe actiuni sau o societate in nume colectiv, toate au obligatia de a efectua analiza.

  1. Este necesara implicarea profesionistilor

Pentru ca analiza de risc la securitatea fizica sa dea rezultatele asteptate, adica securizarea la cel mai inalt nivel a activelor entitatii supuse procedurii, este esential ca ea sa fie pusa in practica de catre o firma profesionista. De regula, cea mai buna varianta este sa mergi pe mana unei companii care activeaza in domeniul securitatii, deoarece aceasta stapaneste foarte bine atat rigorile impuse prin lege, cat si complexitatea procedurilor necesare in acest domeniu.

  1. Colaborarea cu autoritatile si comunitatea locala

Colaborarea cu autoritatile locale si cu comunitatea este esentiala pentru o securitate eficienta. In analiza de risc, aceste detalii trebuie sa fie incluse, deoarece in multe zone din tara parteneriatele cu politia locala pot aduce beneficii importante in domeniul prevenirii si gestionarii riscurilor. Procedura de evaluare a riscurilor trebuie sa includa, deci, si o evaluare a relatiilor cu autoritatile si comunitatea locala, pentru sporirea eficacitatii masurilor de securitate.

  1. Analiza si masurile recomandate merg mana in mana

De regula, in urma analizei de risc la securitatea fizica sunt identificate metodele prin care vulnerabilitatile si riscurile la care sunt expuse elementele care necesita protectie sunt ameliorate sau eliminate. Daca alegi sa colaborezi cu o firma profesionala de paza si protectie, aceasta te va ajuta si cu metodele de anihilare a acestor vulnerabilitati.

In concluzie, intra pe MaoProtect.ro si descopera cum poti sa colaborezi cu profesionistii care cunosc toate secretele acestui domeniu si care iti pot oferi servicii la cele mai inalte standarde de calitate!

By